[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Aquest diumenge 18 de setembre s’ha celebrat un Ple presencial de l’Assemblea de Representants a Catalunya del Nord. Respectant l’Ordre del Dia establert, s’ha debatut i aprovat el Reglament General i de Funcionament amb 93 vots a favor.

En representació de la ponència que ha redactat el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República ha parlat el portaveu Pere Cardús. La seva intervenció ha obert el procés de debat i esmenes. Cardús ha recordat que l’Assemblea de Representants “no té com a objectiu per si sol fer codis sinó fer un Estat independent en forma de República”. Cardús ha explicat que el Reglament “és un document facilitador, fet per a l’entesa i cooperació” i que ajudarà al Consell “a entendre’ns i no a vigilar-nos”.

El ponent ha detallat que el Reglament és un text que també ha de facilitar “un sistema d’entesa entre Govern, Consells Locals i Assemblea de Representants” i que ha de permetre “traçar una estratègia conjunta de tots els organismes del Consell per la República”.

Durant el debat de les esmenes, els ponents han convençut al Govern i ha acabat retirant l’esmena sobre el nom del Consell. Així doncs, ha quedat aprovat el canvi de nomenclatura de la institució republicana: el Consell per la República passa a anomenar-se Consell de la República. El Govern ha demanat un torn de paraula especial per avisar que aquest canvi serà, en termes logístics, progressiu en els pròxims mesos.

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022