[Vídeo] “La decisió era previsible però no per això no deixa de ser lamentable”

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
"La reacció política de satisfacció de PSOE Cs, PP, Vox demostra la seva unitat per veure'ns a presó"

Els tres eurodiputats independentistes i exiliats catalans, el president Carles Puigdemont i els consellers legítims Toni Comín i Clara Ponsatí, han comparegut avui en roda de premsa al Parlament Europeu per a oferir la seva valoració després de la votació de la Comissió Jurídica sobre el suplicatori per a retirar-los la immunitat parlamentària.

Els tres eurodiputats han ofert la compareixença en 4 idiomes i han explicat que “la decisió era previsible” però no per això “no deixa de ser lamentable”.

Han volgut remarcar la “reacció política de satisfacció de PSOE Cs, PP, Vox”, ja que “es demostra la naturalesa política d’aquest procediment” i han explicat als periodistes que “aquestes forces volen que anem a presó”.

Així doncs, han apel·lat al Parlament Europeu que “haurà de decidir si accepta aquesta pressió espanyola i permet l’empresonament de dissidents polítics”.

També han remarcat que “la democràcia europea haurà marcat un precedent molt negatiu” perquè “la nostra defensa no és individual sinó de tots els ciutadans europeus perquè les seves idees siguin defensades encara que aquestes incomodin”. En aquest sentit, la seva lluita és per defensar i protegir “les minories nacionals”.

Tanmateix, sobre el procés a la Comissió Jurídica, han explicat que “hem posat arguments sobre la taula que cap demòcrata pot refusar” i han confirmat “la persecució política”, ja que “hem demostrat les irregularitats processals” del procés. És per això que han remarcat “la pressió descomunal dels grans partits espanyols sobre els seus col·legues del comitè davant del pànic que els arguments democràtics triomfessin”.

Uns arguments que, han recordat, jutges independents han avalat a diferents països com Bèlgica i Alamània.

Per acabar, han assegurat que “la batalla no acaba amb la votació del ple del Parlament Europeu” doncs l’endemà “seguirem sent eurodiputats” i ens quedarà una altra instància: “batallarem fins al final”.

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat
El Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública
El Govern presenta el seu Pla al Ple de l’Assemblea de Representants
Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC