Trobada internacional del Consell amb una delegació del Consell Nacional dels sículs

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

L’1 de juliol, el Consell per la República Catalana va rebre una delegació del Consell Nacional dels sículs que lidera Balázs Izsák. La recepció, a càrrec del MHP Carles Puigdemont, també va comptar amb la presència d’Attila Dabis, comissari d’Afers Exteriors del Consell Nacional dels sículs i György László, secretari del Consell Nacional dels sículs. A la reunió hi va assistir Erika Casajoana, membre de l’Assemblea Nacional Catalana, assessora en la Iniciativa Ciutadana per a les Regions Nacionals.

Durant la reunió, Balázs Izsák va agrair al president de Catalunya a l’exili el suport que va donar durant la iniciativa ciutadana sobre les regions nacionals, fet que va provocar que es recollissin el nombre de signatures requerit a l’Estat espanyol.

Durant la trobada, també es va esbossar la futura cooperació i la similitud de la lluita dels catalans i dels sículs, així com la identificació de les situacions polítiques de les dues nacions per forjar una estratègia basada en l’empatia i la cooperació.

Carles Puigdemont va assegurar a la delegació que faria servir tots els mitjans al seu abast per ajudar els sículs. “Casa nostra és casa vostra”, va dir, referint-se a la Casa de la República de Catalunya a Waterloo.

Els sículs són una ètnia de parla hongaresa que cap al segle X va ocupar les terres del sud-est d’Hongria. Majoritàriament viuen a Transsilvània, al País Székely.

MÉS NOTÍCIES

Puigdemont: “Sóc el president del Consell, exiliat per defensar les meves idees”
Desconvocada la manifestació de demà diumenge
Roda de premsa del Consell per la detenció il·legal del president Puigdemont a Sardenya
Ja es poden presentar les candidatures a l’Assemblea de Representants