Segona Assemblea Fundacional de Representants

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
"Serà l'últim cop que es reuneix per deixar pas a l'AR ordinària que sorgirà de les eleccions"

Aquest dijous 1 de juliol a 2/4 de 7 del vespre, el Consell reunirà per segona i darrera vegada l’Assemblea de Representants Fundacional. Serà una trobada en un format exclusivament telemàtic i es podrà seguir en línia mitjançant aquest enllaç:

Des de la seva creació, el Consell ha apostat perquè la radicalitat democràtica sigui un dels seus pilars i aquesta AFR permetrà seguir endavant amb el desplegament democràtic de la institució un cop aprovades les resolucions de la sessió. Així doncs, el Consell posarà en marxa una llei de participació que s’emmarca en el reglament de Consultes.

Tanmateix, el Consell ha volgut iniciar simultàniament els dos procediments de participació: per una banda sobre la democràcia representativa amb el reglament electoral i la Sindicatura Electoral i, per l’altra, sobre la democràcia directa amb el reglament de consultes esmentat anteriorment.

Les votacions s’han fet de manera telemàtica usant l’APP del Consell i s’han aprovat tots els punts del dia:

  1. Reglament de mecanismes de Consulta

La voluntat del Consell és la de ser una institució construïda i participada des de la base. Sota aquesta premissa, s’ha aprovat un reglament de consultes per fomentar l’exercici de la democràcia directa. Mitjançant els procediments acordats, qualsevol persona del registre ciutadà del Consell podrà proposar preguntes en l’àmbit local o nacional. També el Govern del Consell podrà refrendar alguna qüestió al conjunt dels registrats si ho considera oportú.

  1. Esmenes de modificació del Reglament Electoral

S’han aprovat quatre esmenes sobre detalls tècnics del reglament electoral, norma que servirà per a regir els comicis a l’Assemblea de Representants ordinària prevista per a la tardor.

  1. Elecció de la Sindicatura Electoral

Amb l’aprovació dels membres de la Sindicatura Electoral, el Consell podrà seguir el seu desplegament democràtic i podrà iniciar el procés electoral per a escollir l’Assemblea de Representants ordinària que posarà fi a la interinitat de l’Assemblea Fundacional.

Els noms aprovats com a membres titulars són:

– Jordi Domingo Garcia-Mila
– Olga Amargant Cancio
– Teresa Vallverdú i Baró
– Josep Ramón Barberà i Gomis
– Mònica Fernández i Pujagut

I com a membres suplents:
– Marta Martínez i Gellida
– Antoni Fitó i Baucells

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern