Remodelació del Consell de Govern

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
Casa de la República

El Consell per la República remodela la composició del seu Consell de Govern i s’incorporen al Consell de Govern Ampliat representants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), del Moviment d’Esquerres (MES) i d’Independentistes d’Esquerres.

El Consell de Govern és l’òrgan executiu del Consell per la República i té la funció de dirigir, desplegar i executar la seva acció política. Entre d’altres, això inclou l’elaboració i l’aprovació del Pla de Govern del Consell i l’execució dels seus projectes i continguts.

D’acord amb el que estableix el Reglament del Consell, són membres nats del Consell de Govern el MHP Sr. Carles Puigdemont i Casamajó, en tant que President legítim de la Generalitat de Catalunya abans de l’aplicació il·legal de l’article 155, que n’exerceix la Presidència, i els membres del Govern de la Generalitat en el moment de l’aplicació il·legal de l’article 155 que expressin la voluntat d’assumir el càrrec.

La resta de membres del Consell de Govern, fins a 25, són nomenats pel President del Consell, d’acord amb els criteris polítics que ell determini. En el moment mateix de la constitució del Consell per la República, el President i la resta de membres nats del Consell de Govern van acordar uns criteris polítics per a determinar aquests nomenaments, que són els següents:


  • Un representant de cadascun dels partits polítics compromesos amb l’objectiu de fer efectiu el mandat de l’1-O amb representació al Parlament de Catalunya.
  • Un representant de cadascuna de les dues principals entitats independentistes de la societat civil.
  • Personalitats representatives de la diversitat i la transversalitat del moviment independentista, en qualitat d’independents.

Així mateix, el Reglament preveu la figura de membre del Consell de Govern Ampliat. Formen part del Consell de Govern Ampliat representants d’organitzacions polítiques compromeses amb l’objectiu de fer efectiu el mandat de l’1-O sense representació al Parlament de Catalunya. Els membres del Consell de Govern Ampliat participen de les deliberacions estratègiques del Consell de Govern amb veu però sense vot.

Atesos alguns canvis recents del mapa dels partits i de les organitzacions polítiques a Catalunya, i amb la voluntat de seguir aplicant aquests criteris a la composició del Consell de Govern de manera estricta, el MHP Puigdemont ha efectuat la següent remodelació d’aquest òrgan executiu:

  • Cessen dels seus càrrecs els membres del Consell de Govern Toni Morral i Lluís Guinó, de Junts per Catalunya, i Marta Sibina, de Som Alternativa. El President i la resta de membres del Consell de Govern volen expressar el seu reconeixement i el seu agraïment més sincer pel compromís i la dedicació que tots ells han demostrat mentre n’han format part.
  • Han estat nomenats membres del Consell de Govern Ampliat Enric Folch (SI), en representació de Solidaritat Catalana per la Independència, Josep Serra, en representació del Moviment d’Esquerres (MES) i Jordi Pesarrodona, en representació d’Independentistes d’Esquerres.

Amb aquesta remodelació, el Consell de Govern consolida la seva capacitat per representar la pluralitat ideològica i la transversalitat del moviment independentista, tal i com ha estat el seu propòsit des de la seva constitució.

Waterloo, 14 de desembre de 2020

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022