Puigdemont: “Sóc el president del Consell, exiliat per defensar les meves idees”

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

El president del Consell per la República, Carles Puigdemont, ha comparegut en roda de premsa des de l’Alguer després de ser alliberat sense mesures cautelars per la justícia italiana després que l’Estat espanyol, menyspreant el dret europeu, en sol·licités la seva retenció.

A la roda de premsa, juntament amb el seu advocat, Gonzalo Boye, el cap de l’oficina, Josep Lluís Alay i l’alcalde de l’Alguer, Mario Conoci, Carles Puigdemont, en mig d’una gran expectació, ha atès mitjans catalans i internacionals.

El president del Consell explicava com se sent: “estic content del resultat final. Tota la nostra argumentació politicojurídica s’ha demostrat que era ferma. La justícia italiana ha trigat poques hores a prendre una decisió; Espanya triga molt.”

Puigdemont ha recordat que la decisió jurídica d’Itàlia a favor seu “és l’europea” i ha recordat que “no és excepció: també la de Bèlgica, Alemanya o Escòcia” També ha volgut fer constar que va estar a França com a “ciutadà lliure”.

L’eurodiputat independentista ha sentenciat: “Sóc el president del Consell per la República, institució republicana, i a l’exili per haver defensat unes idees”.

Podeu recuperar aquí la roda de premsa sencera:

MÉS NOTÍCIES

El President Puigdemont assegura que no busca l’indult anticipat perquè “no aporta cap solució al conflicte”
Publicades les candidatures presentades a les eleccions de l’Assemblea de Representants
Finalitzat el termini per presentar candidatures
Roda de Premsa del president Puigdemont a l’Alguer