Missatge institucional del President Puigdemont per l’1-O

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
“El Consell és la institució que dona resposta a l'intent de l'Estat per liquidar el referèndum i les seves conseqüències polítiques”

Pocs dies després d’una nova victòria jurídica dels exiliats, en aquest cas la detenció il·legal i la ràpida posada en llibertat sense mesures cautelars del president Carles Puigdemont a Sàsser (Sardenya), arriba la commemoració de l’1-O. El president, en un missatge institucional emès pel Consell per la República, ha afirmat que aquest òrgan és el que “dona resposta a l’intent de l’Estat espanyol per liquidar el referèndum i les seves conseqüències polítiques”.

Puigdemont ha recordat que durant el referèndum d’autodeterminació “vam vèncer la ràbia”, i aquest fet “també ens ha fet guanyadors”, mentre que també “vam vèncer la divisió i ens vam conjurar a anar plegats a votar”, afegeix.

El President ha assegurat que “l’Estat persisteix en la seva repressió” i que encara “no hem conegut cap projecte polític, concret i ambiciós” per part del Govern espanyol i recorda el camí de l’exili: “quatre anys després, la persistència té un nom, que també el sap tothom: Consell per la República”.

Alhora, el president recalca que l’objectiu de l’Estat espanyol és “liquidar la nació [catalana]” i convertir Catalunya “en una regió administrativa dòcil amb l’Estat i la monarquia i submisa a un règim del 78”, perquè, segons declaracions del president, la transició va ser un gran rebranding”.

El president acaba encoratjant a seguir el camí cap a la victòria i la República catalana perquè “hi ha formes de victòria que són a les nostres mans”.

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat
El Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública
El Govern presenta el seu Pla al Ple de l’Assemblea de Representants
Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC