Les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell marquen un abans i un després en els processos democràtics

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Aquest diumenge ha culminat el procés de les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell. Han votat 22,584 inscrits, el que suposa el 26% de participació, i els candidats provisionals de les dues urnes es poden consultar en aquest enllaç: https://car.consellrepublica.cat/

Els inscrits han emès els seus vots a les dues urnes: la de ciutadana i càrrecs electes. Els resultats provisionals s’han retransmès en directe en un acte a Youtube amb connexions a Brussel·les que podeu recuperar aquí:

El vicepresident en funcions, Toni Comín, en primer lloc ha volgut felicitar a tots els candidats presentats, a tots els votants i a la gent que ha fet possible aquest complex i innovador procés electoral.

Comín ha explicat que “des de l’1-O ja teníem la legitimitat, però ens faltava acumular la força suficient perquè el mandat es fes efectiu, i avui hem fet un pas importantíssim”.

El president del Consell en funcions, Carles Puigdemont, ha tancat la nit electoral que amb aquest procés electoral el Consell ha demostrat “que volem un país radicalment democràtic, usant la innovació a favor d’una governança transparent, independent, propera i en mans dels ciutadans”.

Ha instat a què “l’Estat català no pot ser una còpia ni inspirar-se en l’Estat espanyol” perquè “és un model fallit”.

Puigdemont ha recordat que “aquest procés serveix per continuar apoderant la gent i construint el Consell de baix cap a dalt: Hem fet una prova sobre quina manera volem governar-nos”.

El president en funcions ha explicat que aquest procés electoral pot servir “per fer-se a gran escala” i pot ser una manera de realitzar referèndums futurs, d’una manera “innovadora i garantista”. Per acabar, Puigdemont ha recordat que “aquesta idea d’ús de la tecnologia, fer entrar la democràcia a la butxaca de la gent a través dels telèfons intel·ligents ha estat ridiculitzada per alguns” i que s’ha demostrat efectiva i potent.

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022