Iniciativa Ciutadana Europea per les Regions Nacionals

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
ICE Regions nacionals

El Consell per la República Catalana promou la signatura popular entre els seus membres de la Iniciativa Ciutadana Europea per la protecció de les regions sense estat d’Europa.

MOVIMENT EUROPEU PER LES REGIONS NACIONALS

Dins de la Unió Europea hi ha nacions que no tenen reconeguda la seva autonomia. Aquest és el cas dels sículs, la minoria hongaresa que viu a Romania. Aquesta situació els deixa en una posició administrativa molt dèbil i amb molt poca capacitat de gestió. És per això que han emprès una Iniciativa Ciutadana Europea (una ILP a nivell europeu), l’objectiu de la qual és que la Comissió Europea doni a aquestes comunitats nacionals territorials -fins i tot si no tenen reconegut el dret a l’autonomia al seu Estat- accés directe a fons de desenvolupament regional de la UE, sense haver de passar pel capital estatal. Aquest nou mecanisme els proporcionaria finançament addicional per a les seves necessitats especials.

El 2018 el Consell per la República conjuntament amb l’ANC també va presentar una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) per demanar l’aplicació de les sancions de l’article 7 del Tractat de la UE al Regne d’Espanya. Aquesta, com va ser el cas de la minoria hongaresa a Romania, va ser bloquejada per la Comissió Europea i espera la resolució judicial del TJUE.

Entenem doncs, que si el TJUE finalment resol a favor nostre, serà molt important haver teixit aliances amb totes les minories europees, ja que per aconseguir que la Comissió Europea prengui en consideració una ICE, cal que els seus promotors aconsegueixin un milió de signatures repartides en 7 estats membres de la UE o més.

Per totes aquestes raons us demanem que doneu suport a aquesta proposta. Per fer-ho cal que entreu en aquest enllaç https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative i us hi registreu.

Més informació a: https://www.regionsnacionals.eu/

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern