Fons Republicà d’Acció Solidària

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Des del Consell per la República i la xarxa de Consells Locals a l’interior del país, col.laborem impulsant les xarxes comunitàries de suport mutu que han sorgit arreu del territori per lluitar contra el coronavirus i els seus efectes sanitaris, socials i econòmics.
Responent a la demanda del sector sanitari i de la població per manca de material sanitari com mascaretes, bates quirúrgiques, entre d’altres, els Consells Locals per la República estan produint el material sanitari i el distribueixen als nostres pobles i ciutats.

Aquest ha estat l’origen del pla d’Acció Social Republicana pel qual ens hem sumat a les diferents iniciatives solidàries engegades per fundacions, ajuntaments, associacions, etc… i, des dels Consells Locals ens hem organitzat en xarxa i treballem en les línies següents:

  • Comptant amb l’assessorament d’experts del món sanitari i seguint les seves instruccions, s’ha engegat la fabricació de mascaretes per a ús sanitari fabricades amb teixit barrera Fanotex®. Aquest material és un teixit tècnic que permet un ús individual i resisteix fins a 80 rentades a 60 graus. Es fabrica a casa nostra i és reutilitzable, amb els avantatges logístics, mediambientals, de proximitat i econòmiques que això significa.
  • El Consell Local de Sabadell ha liderat la primera fabricació de 20.000 mascaretes que des del Consell per la República hem comprat per un import de 27.830 euros IVA inclòs. Les mascaretes han estat repartides pels centres sanitaris a través dels Consells Locals de tot el territori, que prèviament han fet un inventari de les necessitats dels centres als seus pobles i ciutats.
  • Compra de 1000 bates amb teixit tècnic a 9,99 euros/unitat en col·laboració amb els dissenyadors Josep Abril i Míriam Ponsa, és a dir de fabricació i producció catalana. Les bates aguanten 150 rentades a temperatures de fins a 110°.
  • Els Consells Locals han creat una xarxa de fabricació domèstica de mascaretes, bates i altres materials que poden ser necessaris tant per a ús domèstic com sanitari. Comptem amb centenars de voluntaris membres dels Consells Locals que reparteixen els materials, tallen patrons, cusen les peces i distribueixen el producte sanitari o d’ús domèstic seguint les necessitats que s’han inventariat i en col·laboració amb altres entitats i institucions que estan treballant sense parar per abastir la ciutadania de Catalunya.

Per a poder donar impuls a aquestes iniciatives, i a les que vindran, i en el marc del pla d’Acció Social Republicana, el Consell per la República ha creat un Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS) on podeu fer aportacions econòmiques tots aquells que ho desitjeu. Aquest Fons anirà  íntegrament destinat a combatre el coronavirus a través de les accions que us hem descrit.

Per a la màxima transparència, la xifra recaptada s’actualitza al moment i el Comitè de gestió del FRAS en coordina les necessitats del territori i distribueix el material. Aquest Comitè el formen els membres del Consell de Govern següents: Carme Garcia com a coordinadora, Toni Comín, Lluís Puig, Aurora Madaula i Guillem Fuster. També en Sergi Miquel com a gerent i representants dels Consells Locals i de l’àmbit municipal per garantir les demandes del territori.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern