Es presenten els Consells Locals per la República a Sant Celoni

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Aquest divendres s’ha fet la presentació dels Consells Locals per la República al teatre Ateneu de Sant Celoni. Fins ara, més de 112 municipis ja han constituït el seu Consell Local. L’acte, ha estat presentat per la periodista nord-catalana i presidenta de la Delegació del Consell a la Catalunya, Júlia Taurinyà que ha explicat com “els Consells Locals neixen de la societat civil i van sorgint com bolets arreu de Catalunya”.

També han pres la paraula l’acalde de Sant Celoni, Raul Garcia i els membres del Govern del Consell per la República, Aurora Madaula i Guillem Fuster, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, Antoni Castellà, Toni Morral i Carme Garcia.

Des de l’exili, els consellers Clara Ponsatí i Lluís Puig han participat per videoconferència. Ponsatí ha adveritat que “el vicepresident Oriol Junqueras encara està empresonat en contra de les ordres de la justícia europea”. I és que l’acte s’ha celebrat poques hores després que el TJUE emetés la seva sentència d’acord amb la qual es reconeix la condició d’eurodiputats del president Carles Puigdemont, del vicepresident Oriol Junqueras i del conseller Toni Comín des del moment de la proclamació dels resultats de les eleccions al Parlament Europeu en les quals van ser elegits.

El Conseller Comín ha explicat que l’estratègia per culminar la independència passa per dos fronts: l’internacional i la mobilització de la ciutadania, i ha assegurat que “aquests dies s’han fet passes molt importants en tots dos sentits”. “Hi ha gent a Madrid que està a punt de patir un atac de nervis”, ha afegit.

El president Carles Puigdemont, ha agraït la feina dels organitzadors dels Consells Locals per la República recordant-los que “la República es construeix amb una organització de baix cap a dalt, basada en el municipalisme i amb la gent”. El president també ha anunciat que l’any 2020 serà “molt interessant per desplegar tota la força del Consell per la República”.

Pots tornar a veure l’acte al nostre canal de Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yp1naP1p3L8

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern