Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
Votació al ple de Manresa

L’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Ponts han aprovat per majoria una moció contra el #CatalanGate impulsada pels Consells Locals del Consell per la República als plenaris respectius.

Després de l’escàndol destapat pel The NewYorker sobre el cas d’espionatge més massiu de la història amb un programari com Pegasus, els Consells Locals han promogut mocions als seus ajuntaments perquè els consistoris es posicionin en contra d’aquesta vulneració flagrant dels drets fonamentals de polítics, activistes, periodistes i altres col·lectius que afecta a 65 independentistes catalans.

En el cas de la capital bagenca, el consistori ha aprovat, amb els vots favorables d’ERC, Junts i Fem Manresa, la moció presentada per la membre del Govern del Consell Montserrat Corrons, on s’expressa “condemnar l’espionatge polític” i “manifestar el seu suport i solidaritat”. A més, reclama “l’adopció urgent per part de l’Estat de les mesures per erradicar l’espionatge polític antidemocràtic”.

Per altra banda, a Ponts, la moció s’ha aprovat per unanimitat i també es “condemna l’espionatge polític que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts, tant en l’àmbit intern com internacional, com són el dret a la intimitat o el secret de les comunicacions” i reclama l’adopció urgent per part de l’Estat de les mesures per erradicar “l’espionatge polític antidemocràtic”, segons la moció presentada.

Amb tot, els consistoris es comprometen a “protegir i preservar els drets de les persones espiades, oferint suport i assessorament en les causes que s’obrin arran de les denúncies de les víctimes”, conclouen. La institució republicana treballa perquè, a través dels seus Consells Locals, aquesta moció es pugui elevar, debatre i votar als plenaris de més localitats del Principat.

Se sumen una desena de municipis més

A data de dijous 2 de juny Ametlla de Mar, Taradell, Sant Hilari de Sacalm, La Cellera de Ter, Riudoms, Masdenverge, Cabrils i Sant feliu de Pallerols s’afegeixen a la llarga llista de municipis on els seus consistoris han aprovat, per majoria, la moció del CatalanGate.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern