El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

El passat 5 de febrer, una persona registrada al Consell per la República va fer una proposta de consulta ciutadana per tal que es preguntés sobre la qüestió següent: ‘Estàs d’acord que se celebrin uns Jocs Olímpics al Pirineu?’. La proposta de consulta va ser aprovada per la Sindicatura Electoral del Consell, en considerar que complia tots els requisits previstos al Reglament del Consell que obre la porta i regula aquest tipus de consultes d’iniciativa ciutadana.

Seguidament, d’acord amb les facultats que els atribueix aquest Reglament, el Govern del Consell, d’acord amb la Sindicatura Electoral, va establir una data per a la celebració de l’esmentada consulta: entre el 25 de juny i el 2 de juliol.

Atès el nou context actual, un cop s’ha fet públic que, definitivament, no hi haurà candidatura catalana per als Jocs Olímpics el 2030, el Govern, reunit de forma extraordinària, ha acordat que, en haver-se produït una modificació substancial en les raons per les quals es va arribar a un acord amb la Sindicatura amb relació a les dates de votació i atenent a què la Consulta no està formalment convocada (d’acord amb el que s’estableix en l’article 11.9 del Reglament de Mecanismes de Consulta), cal suspendre les dates previstes i, en conseqüència, la consulta en els dies escollits.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern