El Govern del Consell denuncia que el Regne Unit aprovi l’extradició de Julian Assange

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Aquest divendres el Regne Unit ha donat llum verda a la decisió d’extradir Julian Assange als Estats Units. Aquesta extradició podria suposar una pena de fins a 175 anys de presó per al fundador de Wikileaks, segons el que demana la Fiscalia nord-americana. Davant d’aquests fets tan greus, el Govern del Consell per la República condemna enèrgicament aquesta decisió.


El president Carles Puigdemont ha reaccionat, contundentment, a aquesta última hora: “El Regne Unit ha decidit escriure una pàgina negra de la història”, i ha definit Assange com “algú que ha lluitat per la llibertat, la pau i contra els crims de guerra”.

El Consell per la República ja va condemnar la decisió de la justícia britànica d’extradir l’activista Julian Assange el passat mes d’abril. El periodista australià sempre s’ha mostrat al costat del poble català i el dret a l’autodeterminació i ha esdevingut una figura clau per a la llibertat d’expressió de tot el món.


Govern del Consell per la República

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern