EL CONSELL

DEL CONSELL PER LA REPÚBLICA

Què és el Consell?

Estructura institucional

Membres de Govern del Consell

Actualment, els membres de Govern del Consell són:

Carles Puigdemont i Casamajó

President del Consell per la República Catalana.
130è President de la Generalitat de Catalunya a l’exili.

Antoni Comín i Oliveres

Vice-president del Consell per la República Catalana. Diputat del Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana. Conseller de Salut de la Generalitat durant la XI Legislatura.

Lluís Puig i Gordi

Director del Programa per al Desenvolupament de Projectes Culturals d'Àmbit Internacional del Departament de Cultura. Conseller de Cultura de la Generalitat durant la XI Legislatura.

Lluís Llach

Cantautor, activista, diputat del Parlament de Catalunya de la XI legislatura i va ser el president de la Comissió d'Estudis del Procés Constituent

Antoni Castellà i Clavé

Portaveu Polític de Demòcrates de Catalunya.

Elisenda Paluzie i Hernández

Professora titular d'Economia, Universitat de Barcelona i Presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana.

Guillem Fuster i Usas

Tècnic en projectes lingüístics de la Plataforma per la Llengua. Coordinador de l'organització política Poble Lliure.

Isaac Peraire i Soler

Sociòleg. Va ser alcalde de Prats de Lluçanès. Actualment és Vicesecretari General de Coordinació Interna, Territori i Organització d'Esquerra Republicana.

Neus Torbisco-Casals

Doctora en Dret per la UPF, actualment Senior Research Fellow al Albert Hirschman Centre on Democracy del Graduate Institute (Ginebra) i Professora Catedràtica a la Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights.

Aurora Madaula i Giménez

Doctora en història contemporània per la Universitat de Barcelona (2017). Actualment és diputada de la XII legislatura al Parlament de Catalunya al Grup Parlamentari de JxCat i membre del col·lectiu Acció per la República.

Carme Garcia i Suàrez

Directora General de Memòria Democràtica al Govern de la Generalitat de Catalunya (gener 2016 al gener 2019). Diputada a les Corts Espanyoles per ICV durant els anys 2004/2007 i regidora d’ICV a Sabadell entre els anys 2007/2011 i 2011/2014. Membre durant dos anys del Secretariat Nacional de l’ANC.

Actualment, el Govern del Consell Ampliat està format pels membres del Consell de Govern més persones representants d'organitzacions polítiques compromeses amb l'objectiu de fer efectiu el mandat de l'1-O sense representació al Parlament de Catalunya. Són els següents:

Enric Folch i Vila

Assessor fiscal. Secretari de Relacions Internacionals de Solidaritat Catalana per la Independència.

Jordi Pesarrodona i Capsada

Formació en arts escèniques de carrer al Centre National de Création en Espace Public a Marsella. Va ser elegit regidor per ERC a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada en 2011 i 2015. Actualment és membre del Secretariat Nacional d'Independentistes d'Esquerres.

Josep Serra i Marimon

Doctor Enginyer Industrial UPC, MBA ESADE, Enginyer Químic, IQS. Directiu d’empresa i actualment Coordinador General de MES, Moviment d’Esquerres.

Albert Aragonès

Llicenciat en Dret. Procurador dels Tribunals. Vicepresident en funcions de President de Reagrupament.

Toni Roderic

Ensenyant, ha estat Coordinador per a l’Ensenyament del Valencià, Inspector Educatiu i Director Territorial de Cultura Alacant. Ha publicat diversos llibres de text, de cuina i de contes. President d'Els Verds de Catalunya.

Valors

Reglament fundacional