El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
[Vídeo] Missatge del president Puigdemont

El president del Consell per la República, Carles Puigdemont, ha volgut valorar en un missatge a través de les xarxes socials l’anunci fet per la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, de convocar els escocesos a les urnes, amb o sense el consens del govern britànic, per preguntar-los sobre la independència.

El president Puigdemont ha volgut destacar aquesta cita democràtica “una vegada més”, en referència al fet que l’any 2014, els escocesos ja van dur a terme un referèndum d’autodeterminació, i n’ha destacat que la pregunta és “simple i clara”.

L’exiliat ha recordat que “totes les nacions d’aquest món tenen el dret democràtic de decidir lliurement el seu futur” i ha expressat el seu “sincer desig” perquè aquesta consulta sigui un èxit absolut.

Puigdemont s’ha mostrat convençut que “el govern britànic respectarà el dret dels escocesos de decidir el seu futur” i ha anunciat que el Consell i les institucions escoceses “treballaran conjuntament perquè sigui possible”.

“Cap nació ha de ser privada del seu dret d’autodeterminació” ha conclòs el president del Consell, que ha evidenciat que “Escòcia té una nova oportunitat per esdevenir un Estat independent a través d’un camí plenament democràtic i pacífic”.

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals reforcen la unitat independentista municipal amb les mocions sobre el #CatalanGate
Declaració sobre la suspensió de la presidenta del Parlament Laura Borràs
Gran concentració l’1-O a Barcelona per reivindicar la victòria del referèndum d’autodeterminació
La lluita continua: persistim!