El Consell presenta oficialment la Delegació de les Illes Balears al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
"També celebra a la Catalunya Nord una reunió amb el Govern ampliat"

El Consell per la República ha fet un pas molt important el desplegament institucional i territorial amb la presentació oficial de la Delegació de la Catalunya Nord.

El vicepresident Toni Comín ha explicat que la signatura del protocol de la creació de la Delegació de les Illes Balears és fruit “d’una feina de molts mesos de converses amb el grup promotor des de les Illes Balears”. A més, ha destacat que l’anunci s’ha fet al Palau dels Reis de Mallorca a Perpinyà, ciutat que va ser la capital en el seu moment del regne de Mallorca, un espai, per tant, simbòlic i que, a més, evidencia la cura per la totalitat de la nació que té el Consell. També ha reblat que es treballa per crear la Delegació del País Valencià.

El vicepresident també ha explicat que el Consell “té la sort que la gent assumeix l’objectiu de la institució”, assolir la República catalana, i és justament “la pròpia societat organitzada que es mobilitza per formar part del Consell” i ha posat d’exemple el grup promotor que ha acabat esdevenint la Delegació de les Balears i ha agraït la tasca de la consellera Carme García en aquest sentit.

Bernat Joan, exeurodiputat per ERC i en representació d’Eivissa, ha destacat la importància del Consell en la lluita internacional i també la que fa a l’interior i ha posat de manifest com n’és de clau que tingui “la seva estructura fora de l’Estat espanyol”. Joan també ha afegit que des de les Illes Balears “hi ha una part de la societat amb una simpatia per una Catalunya independent” i que s’ha d’impulsar una institució com el Consell 2que treballa per al conjunt de la nació i la catalafonia”.

Maria Antònia Font, representant Mallorca, ha destacat que des de les Illes Balears no poden quedar amb les mans plegades davant la repressió de l’Estat. Ha destacat que “el Consell treballa pel conjunt dels Països Catalans i els cohesiona”, ja que “que som un sol poble”. També ha recordat que també a les Illes Balears “es parla català” i que hi ha molta gent que creu en l’autodeterminació i que “defensa l’1-O i la defensa de la unió cultural”.

A la tarda ha quedat constituïda oficialment la Delegació amb l’acte protocol·lari corresponent de signatura amb el president Carles Puigdemont, el vicepresident Toni Comín, els consellers Elisenda Paluzie, Lluís Puig i els representants de la Delegació de les Illes Balears, Bernat Joan, Esperança Marí i Maria Antònia Font. Com a amfitrions, també hi haurà representants de la Delegació del Consell a la Catalunya Nord encapçalada pel seu president, Jep Bonet.

Al matí Durant la jornada, a més, també s’ha produït una reunió del Consell de Govern Ampliat (amb forces independentistes que no tenen representació al Parlament), amb la incorporació de dos membres més. En total hi seran Enric Folch (Solidaritat), Jordi Pesarrodona (Independentistes d’Esquerres), Josep Serra (MES), Albert Aragonès (Reagrupament) i Toni Roderic (Els Verds).

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern