El Consell posa a disposició de la comunitat educativa una defensa jurídica per blindar el català

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
El Govern del Consell envia una carta al Govern de la Generalitat perquè garanteixi el català com a llengua vehicular

El nou setge al català per part de l’estat espanyol tindrà una resposta contundent del Consell per la República. Aquest dimarts, el Govern del Consell ha enviat una carta oficial al Govern de la Generalitat de Catalunya per demanar que faci efectiva “la Llei d’educació que fixa el règim lingüístic derivat de l’Estatut”. A més, ha elaborat un informe jurídic amb possibles accions legals que les persones que vegin vulnerats els seus drets lingüístics podran emprendre, en especial la comunitat educativa.

La carta expressa la preocupació pel “progressiu deteriorament de la situació lingüística al nostre país en un context de diagnòstic crític” i, alhora, el Govern del Consell creu que “la Generalitat de Catalunya ha de liderar institucionalment una resposta executiva i de caràcter urgent”, davant de “l’espanyolisme més agressiu per promoure la minorització de la llengua catalana i la segregació de la nostra comunitat nacional”, segons la missiva.

Les accions del Consell volen permetre establir mecanismes fora de l’autonomia per blindar un sistema educatiu d’èxit, com és el de la immersió lingüística, i la protecció del català com a llengua vehicular i pilar fonamental del país. És per això que s’ha començat una roda de reunions amb sindicats, juristes i agents educatius per traçar una estratègia de defensa jurídica i institucional, i el Consell emplaça al Govern de la Generalitat “a iniciar una col·laboració institucional per tal d’unificar criteris i actuacions encarades a la defensa i protecció del català com a llengua vehicular d’ensenyament i oficial a Catalunya”.

MÉS NOTÍCIES

El Consell posa a disposició de la comunitat educativa una defensa jurídica per blindar el català
El Consell condemna la decisió de la justícia britànica d’extradir l’activista Julian Assange
L’única via realista per salvar la nostra llengua és esdevenir un Estat Independent
L’Assemblea de Representants es constitueix a la Catalunya del Nord