El Consell per la República produeix bates d’ús sanitari en col·laboració amb els dissenyadors Josep Abril i Miriam Ponsa

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Des que la crisi sanitària de la COVID-19 va afectar Catalunya i Europa, el Consell per la República va orientar els seus esforços a donar suport a les xarxes de solidaritat mútua que s’anaven organitzant arreu del territori per a cobrir les necessitats de protecció que s’havien creat sobretot entre la població del sector sanitari.

Els Consells Locals del Consell per la República van iniciar la seva activitat col·laborant amb xarxes locals de suport mutu o bé creant-ne de noves per tal de produir mascaretes, bates, peücs i altres EPIs per tal d’abastir la població (domèstica i sanitària) dels seus territoris, fent un acurat inventari de les necessitats dels seus centres sanitaris propers i establint contactes amb les institucions locals i comarcals per tal de posar-se a la seva disposició.

Una de les necessitats detectades era la manca de bates per a ús sanitari que no fossin d’un sol ús i per aquest motiu, el Consell per la República es va posar en contacte amb productors de teixit, tallers de tall i producció i dissenyadors que poguessin fer un patró per a realitzar bates que responguessin a les necessitats creades.

És així com neix la col·laboració entre el Consell per la República i els dissenyadors Josep Abril i Míriam Ponsa, per a dissenyar i confeccionar bates amb teixit homologat TEXSILK 190g, que compleix amb els requisits necessaris per al seu ús sanitari.

El resultat de la producció d’aquestes bates no només satisfà la necessitat que els nostres Consells Locals havien detectat en la població sanitària dels nostre país, sinó que compleix amb els objectius de solidaritat i sobirania que el Consell per la República defensa.

La fabricació, disseny i distribució de les bates s’emmarca dins l’economia circular i de Km.0 que ajuda a protegir i donar feina la indústria local afectada per la crisi i ajuda a protegir no només les nostres economies locals sinó també el medi ambient.

El teixit que s’ha utilitzat per a les bates és fabricat per la indústria ETISILK, S.L de Sant Salvador de Guardiola i la seva confecció s’ha realitzat a uns tallers de Sabadell, amb la col·laboració dels dissenyadors Josep Abril i Miriam Ponsa que han realitzat les proves, patronatges i comprovacions del producte final, comptant també amb la col·laboració de l’empresa VELCRO que ha donat el material necessari per als tancaments de les bates.

Un cop rebut el material acabat, els Consells Locals del Consell per la República repartiran les bates per tot el territori català, atenent a les necessitats de la nostra comunitat sanitària que està lluitant contra la pandèmia des de la primera línia de foc.

Les bates i tot el material que el Consell per la República està comprant per a protegir-se del virus i distribuint pel territori és finançat a partir de donatius que s’ingressen al Fons Republicà d’Acció Solidària que el Consell va crear i de donacions materials que el Consell per la República rep. El FRAS destina íntegrament els seus donatius a projectes per a combatre la COVID-19 i el detall es publica a la pàgina https://consellrepublica.cat/fras/.

D’aquesta manera es tanca el cercle col·laboratiu i d’acció social en el que el Consell per la República participa i promou. Les xarxes de col·laboració mútua són essencials per a poder construir una ciutadania més justa i més lliure, que exerceixi la seva sobirania de manera responsable, cooperant amb les institucions locals però actuant des de l’autoorganització i de manera coordinada amb la resta de xarxes, entre les que destaquen els Consells Locals per la República.

Model de la bata d’ús sanitari fabricada per al Consell per la República

Entrega de les bates per part de Josep Abril al Consell de Govern del Consell per la República

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern