El Consell condemna la decisió de la justícia britànica d’extradir l’activista Julian Assange

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

El Consell per la República condemna la decisió de la justícia britànica d’extradir l’activista Julian Assange als Estats Units. Aquesta decisió, podria suposar una pena de fins a cent setanta-cinc anys de presó pel creador de WikiLeaks, una organització sense afany de lucre que publica documents confidencials filtrats per persones anònimes. Una decisió que encara és més indignant si tenim en compte que avui, 10 de desembre, és el Dia Internacional dels Drets Humans.

El periodista australià, en el seu afany de protegir drets i llibertats, es va posicionar clarament a favor del dret a decidir dels catalans i catalanes. El mateix president del Consell, Carles Puigdemont, va definir el calvari que pateix l’activista com “un infame procés d’extradició”. Assange no només va donar suport a la causa catalana sinó que Puigdemont reconeixia que “ha esdevingut una veu per a la llibertat d’expressió arreu del món”.

Així, doncs, el Consell considera que la llibertat d’expressió i el dret a la informació sempre han de prevaler i rebutja frontalment el fet que sigui jutjat als Estats Units. És per això que el Consell vol mostrar tot el seu suport i solidaritat per a Julian Assange.

El suport d’Assange al moviment independentista de Catalunya ja li va costar, en el seu moment, represàlies en aquest cas per part del govern espanyol quan el 2018 li van tallar la comunicació quan es mantenia refugiat a l’ambaixada de l’Equador a Londres pels seus tuits a favor de Catalunya.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern