El Consell ajuda les entitats que volen la nul·litat de la sentència del 25% amb el seu assessorament jurídic

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
Ramon Llena, l'advocat en representació del Consell per la República

Les entitats Plataforma per la Llengua, USTEC-STEs, SEPC, la Intersindical, Òmnium Cultural i FNEC han fet un front comú judicial per combatre la sentència que imposa un 25% de castellà a l’Escola catalana i que pretén destruir el model d’immersió lingüística de Catalunya.

En el text presentat, que s’ha elaborat amb la participació d’un advocat assessor del Consell per la República, les organitzacions expliquen que el desembre del 2020, un dia abans que fos emesa la sentència, es van aprovar una sèrie de normes sobre la composició de les Seccions i Tribunals del TSJC que van permetre una assignació irregular d’Aguayo Mejía en el cas. Per tant, davant d’aquesta situació, es busca la nul·litat de la sentència.

L’assessorament jurídic ofert per part del Consell ha anat a càrrec de l’advocat Ramon Llena. Durant la roda de premsa de les entitats esmentades, el jurista ha declarat que aquest procés s’està fent sense la coordinació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ja que “no vol que s impliqui la comunitat educativa” però ha considerat que “és imprescindible”.

El fet de plantejar un incident de nul·litat d’actuacions, Llena ha detallat que s’hauria vulnerat un principi democràtic i un dret fonamental: “mai es pot triar un jutge per un cas concret. Ha de ser un sistema aleatori on no hi pugui haver cap interferència”.

Guillem Fuster, Responsable d’Acció Econòmica i Secretari de Govern, ha destacat que la institució republicana ha facilitat, mitjançant la seva col·laboració i implicació, que es personin diferents entitats de manera unida per frenar la sentència del 25% de castellà. Fuster ha destacat que “aquest assessorament és molt important perquè permet un front judicial conjunt” amb una estratègia compartida. El conseller també ha destacat el paper del Consell: “com sempre, estem al costat del país i de la seva societat civil per pal d’avançar cap a la llibertat, justícia i democràcia i independència nacional”.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern