[Vídeo] El 42% del PE es nega a donar suport al suplicatori

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
"La democràcia de la UE ha perdut una oportunitat i ha sucumbit a la voluntat de la repressió espanyola. Ara, l’embat segueix al TJUE: els exiliats independentistes seguiran batallant fins a la victòria, ja que la raó és al nostre costat i ens legitima la voluntat popular de la majoria de catalans"

“La democràcia de la UE ha perdut una oportunitat i ha sucumbit a la voluntat de la repressió espanyola. Ara, l’embat segueix al TJUE: els exiliats independentistes seguiran batallant fins a la victòria, ja que la raó és al nostre costat i ens legitima la voluntat popular de la majoria de catalans”
El president Carles Puigdemont ha assegurat que “hem rebut més suport del que esperàvem” tot i reconèixer que “és un dia trist pel PE”. Davant la pèrdua de la immunitat ha sentenciat que “la democràcia europea ha perdut encara més”. L’eurodiputat català ha explicat que “això és una persecució política com ho ha demostrat la ministra d’exteriors en un missatge aquest matí: és un problema d’Espanya”.

Puigdemont ha considerat que “el PE ha caigut a l’estratègia de la repressió”. Fins i tot, també ha demostrat com les autoritats espanyoles han esperat la decisió del PE abans de retirar el tercer grau “als meus companys empresonats”. Per acabar la seva intervenció, ha explicat que ara “ens posem a disposició de la justícia belga, però presentarem una demanda d’aquesta decisió al TJUE”.

El conseller exiliat Toni Comín ha començat recordant que “sempre havíem dit que era difícil guanyar aquesta votació” però ha continuat assegurant que “hi ha una sorpresa positiva pel nivell de rebuig: un 42% dels vots emesos que no han donat suport al suplicatori sigui amb el ‘No’ o amb l’abstenció”. Comín ha comptabilitzat que “hi ha 80 eurodiputats que han trencat la disciplina de vot dels seus partits i són molts”.

Així doncs, el conseller ha dit que “avui un 42% han dit que no confien en la justícia espanyola i això no deu passar a cap altre país de la Unió europea”. L’eurodiputat independentista ha considerat que “hi ha una victòria política: hem posat el tema de Catalunya en el si d’Europa i el seu parlament”.

Clara Ponsatí s’ha mostrat convençuda que molts diputats han votat seguint la direcció del partit sense estar convençuts. De manera molt clara, ha assegurat que no reconeix els delictes que “el famós jutge Llarena” per què la persegueix i ha recordat que els seus escrits estan “plegat d’errors en les euroordres”. Ponsatí ha dit que “hi ha hagut greus problemes” durant el procés del suplicatori al PE i ha demanat al president David Sassoli que “això no torni a passar en aquest parlament”. També ha recordat “la força d’Espanya” i els seus esforços com “una armada” pressionant els eurodiputats. Finalment, ha agraït tots els que han rebut.

Resum de la Roda de premsa amb les 3 primeres intervencions:

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022