[Vídeo] El 42% del PE es nega a donar suport al suplicatori

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
"La democràcia de la UE ha perdut una oportunitat i ha sucumbit a la voluntat de la repressió espanyola. Ara, l’embat segueix al TJUE: els exiliats independentistes seguiran batallant fins a la victòria, ja que la raó és al nostre costat i ens legitima la voluntat popular de la majoria de catalans"

“La democràcia de la UE ha perdut una oportunitat i ha sucumbit a la voluntat de la repressió espanyola. Ara, l’embat segueix al TJUE: els exiliats independentistes seguiran batallant fins a la victòria, ja que la raó és al nostre costat i ens legitima la voluntat popular de la majoria de catalans”
El president Carles Puigdemont ha assegurat que “hem rebut més suport del que esperàvem” tot i reconèixer que “és un dia trist pel PE”. Davant la pèrdua de la immunitat ha sentenciat que “la democràcia europea ha perdut encara més”. L’eurodiputat català ha explicat que “això és una persecució política com ho ha demostrat la ministra d’exteriors en un missatge aquest matí: és un problema d’Espanya”.

Puigdemont ha considerat que “el PE ha caigut a l’estratègia de la repressió”. Fins i tot, també ha demostrat com les autoritats espanyoles han esperat la decisió del PE abans de retirar el tercer grau “als meus companys empresonats”. Per acabar la seva intervenció, ha explicat que ara “ens posem a disposició de la justícia belga, però presentarem una demanda d’aquesta decisió al TJUE”.

El conseller exiliat Toni Comín ha començat recordant que “sempre havíem dit que era difícil guanyar aquesta votació” però ha continuat assegurant que “hi ha una sorpresa positiva pel nivell de rebuig: un 42% dels vots emesos que no han donat suport al suplicatori sigui amb el ‘No’ o amb l’abstenció”. Comín ha comptabilitzat que “hi ha 80 eurodiputats que han trencat la disciplina de vot dels seus partits i són molts”.

Així doncs, el conseller ha dit que “avui un 42% han dit que no confien en la justícia espanyola i això no deu passar a cap altre país de la Unió europea”. L’eurodiputat independentista ha considerat que “hi ha una victòria política: hem posat el tema de Catalunya en el si d’Europa i el seu parlament”.

Clara Ponsatí s’ha mostrat convençuda que molts diputats han votat seguint la direcció del partit sense estar convençuts. De manera molt clara, ha assegurat que no reconeix els delictes que “el famós jutge Llarena” per què la persegueix i ha recordat que els seus escrits estan “plegat d’errors en les euroordres”. Ponsatí ha dit que “hi ha hagut greus problemes” durant el procés del suplicatori al PE i ha demanat al president David Sassoli que “això no torni a passar en aquest parlament”. També ha recordat “la força d’Espanya” i els seus esforços com “una armada” pressionant els eurodiputats. Finalment, ha agraït tots els que han rebut.

Resum de la Roda de premsa amb les 3 primeres intervencions:

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat
El Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública
El Govern presenta el seu Pla al Ple de l’Assemblea de Representants
Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC