Declaració davant la situació a Ucraïna

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

El Govern del Consell per la República, davant l’agreujament de la situació a Ucraïna, vol fer públic el següent posicionament:

1. Condemna les accions militars per part de la Federació Russa en territori d’Ucraïna, que impliquen una vulneració flagrant del dret internacional, i condemna el recurs a l’amenaça nuclear, que comporta un agreujament del conflicte i deteriora les condicions per a una resolució negociada.

2. Expressa la seva màxima solidaritat amb la població civil ucraïnesa, víctima de vulneracions greus de drets humans, i amb el seu govern legítim.

3. Considera que el dret a l’autodeterminació -reconegut universalment a tots els pobles en la Carta de les Nacions Unides i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics- no pot ser manipulat per legitimar l’ús unilateral de la força per part de cap estat.

4. El dret a l’autodeterminació exigeix el respecte als seus principis normatius, basats en el lliure consentiment i la democràcia. Atès que la seva vocació és la resolució pacífica dels conflictes territorials, no es pot utilitzar per resoldre aquests conflictes per mitjà de la guerra.

5. Reclama el retorn immediat de totes les parts a la via diplomàtica i de la negociació per a la resolució d’aquest conflicte, basada en els Acords de Minsk i el necessari respecte del dret internacional i dels drets humans, inclosos els drets de les minories nacionals.

6. La UE té un paper fonamental en aquesta crisi i ha de tenir veu pròpia i forta perquè la resolució del conflicte es faci en el marc de la seva Carta de drets fonamentals.

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022