Comunicat del Consell sobre la suspensió del tercer grau als presos polítics

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

La suspensió del tercer grau  als presos polítics, que s’hi acollien des de fa 10 dies  en aplicació de la normativa penitenciària, ha aixecat una onada d’indignació que compartim. Carme Forcadell. Oriol Junqueras. Jordi Turull. Josep Rull. Raül Romeva. Quim Forn. Dolors Bassa. Jordi Sànchez. Jordi Cuixart. Us volem lliures. Estem amb vosaltres i les vostres famílies i amics.

Volem remarcar que la  suspensió dels beneficis penitenciaris al presos polítics, la decisió que els retorna a les cel·les i els nega els drets que tenen totes les persones penades, ha estat una iniciativa de la fiscalia. I que la fiscalia, la fiscalia afinadora, actua a les ordres del govern. Pedro Sánchez i el seu govern són, per tant, directament responsables d’aquesta nova escalada repressiva contra l’independentisme.

El Senyor Pedro Sánchez, el negociador, s’ha tret la careta. Si algú tenia dubtes avui ha quedat clar que el govern del PSOE i Podemos tampoc no te cap intenció de desjudicialitzar la política, ni de posar fre a les arbitrarietats i abusos d’un sistema judicial en deriva autoritària desbocada contra l’independentisme.  Mentre els catalans seguim sota l’opressió espanyola, l’Estat espanyol només dialogarà amb el llenguatge de la repressió. En tant que catalans, no només els nostres drets col·lectius estan amenaçats, també els nostres drets civils han deixat de ser garantits. Tots estem amenaçats per un estat que canvia les regles jurídiques de manera desvergonyida a mig partit.

Només la independència assegurarà els nostres drets ciutadans. Només la independència posarà fi a la repressió. Cal per tant retornar a la mobilització massiva i la desobediència civil no-violenta. El Consell per República Catalana es conjura per promoure la màxima unitat d’acció de tot el moviment independentista per fer avançar, amb una estratègia compartida obedient al mandat del 1 d’octubre, el combat per la independència. No serà fàcil. Res ens serà donat sense sacrifici. Preparem-nos.  

Consell per la República Catalana

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern