Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana i el sistema immersiu a l’escola

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Davant la ingerència de l’Estat espanyol i els seus tribunals al sistema educatiu de Catalunya, del que la Generalitat de Catalunya en té plenes competències, el Consell per la República vol manifestar: 

  • La defensa política i jurídica del català (occità a l’Aran) com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu és un pilar irrenunciable del nostre país. 
  • Qualsevol cessió que modifiqui el règim d’immersió lingüística introduint el castellà com a llengua vehicular comportarà el retrocés de l’ús social del català, que és l’objectiu persistent de les sentències espanyoles.
  • Davant d’aquesta situació, el Consell per la República considera que només es pot assegurar la defensa dels nostres drets polítics i lingüístics amb una estratègia de cobertura legal, administrativa i política de la vehicularitat única del català.
  • El Consell per la República fa una crida als grups parlamentaris independentistes a recuperar la unitat i es posa a disposició per a treballar-hi, en una estratègia institucional i social que garanteixi la pervivència de l’escola catalana continuant amb el model d’èxit que ens ha portat al fet que el català sigui una llengua de cohesió social i nacional. 
  • Constatem que l’única manera de protegir i garantir la pervivència de la nostra llengua és assolir la república catalana independent.

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022