Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana i el sistema immersiu a l’escola

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Davant la ingerència de l’Estat espanyol i els seus tribunals al sistema educatiu de Catalunya, del que la Generalitat de Catalunya en té plenes competències, el Consell per la República vol manifestar: 

  • La defensa política i jurídica del català (occità a l’Aran) com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu és un pilar irrenunciable del nostre país. 
  • Qualsevol cessió que modifiqui el règim d’immersió lingüística introduint el castellà com a llengua vehicular comportarà el retrocés de l’ús social del català, que és l’objectiu persistent de les sentències espanyoles.
  • Davant d’aquesta situació, el Consell per la República considera que només es pot assegurar la defensa dels nostres drets polítics i lingüístics amb una estratègia de cobertura legal, administrativa i política de la vehicularitat única del català.
  • El Consell per la República fa una crida als grups parlamentaris independentistes a recuperar la unitat i es posa a disposició per a treballar-hi, en una estratègia institucional i social que garanteixi la pervivència de l’escola catalana continuant amb el model d’èxit que ens ha portat al fet que el català sigui una llengua de cohesió social i nacional. 
  • Constatem que l’única manera de protegir i garantir la pervivència de la nostra llengua és assolir la república catalana independent.

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat
El Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública
El Govern presenta el seu Pla al Ple de l’Assemblea de Representants
Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC