Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Davant la notícia que el TSJC requereix el Departament d’Educació perquè executi de manera im- mediata la sentència del 25% del castellà, que constitueix una gravíssima ingerència de l’Estat es- panyol i els seus tribunals al sistema educatiu de Catalunya, del que la Generalitat de Catalunya en té plenes competències, el Consell per la República vol manifestar:

  • La defensa política i jurídica del català (occità a l’Aran) com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu és un pilar irrenunciable del nostre país. L’escola catalana ha contribuït decisivament al fet que el català sigui una llengua de cohesió social i nacional.
  • Qualsevol cessió que modifiqui el règim d’immersió lingüística introduint el castellà com a llengua vehicular comportarà el retrocés de l’ús social del català, que és l’objectiu persistent de les sentències espanyoles.
  • Davant d’aquesta situació, el Consell per la República considera que cal assegurar la defensa dels nostres drets polítics i lingüístics amb una estratègia de cobertura legal, administrativa i política de la vehicularitat única del català.
  • Aquesta defensa de la vehicularitat única del català pot tenir una concreció decisiva en les accions encaminades a no acatar la sentència del 25% del català que eventualment puguin emprendre els Centres Educatius, els seus Consells Escolars i els seus docents. El Consell facilitarà el suport jurídic necessari a tots aquells Centres i professionals que optin, des de la seva plena llibertat de consciència, per aquesta via.
  • Constatem, amb més convicció que mai, que l’única manera de protegir i garantir la pervivència de la nostra llengua és assolir la República catalana independent.

    Govern del Consell per la República

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat
El Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública
El Govern presenta el seu Pla al Ple de l’Assemblea de Representants
Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC