Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC

FES CóRRER LA VEU

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Davant la notícia que el TSJC requereix el Departament d’Educació perquè executi de manera im- mediata la sentència del 25% del castellà, que constitueix una gravíssima ingerència de l’Estat es- panyol i els seus tribunals al sistema educatiu de Catalunya, del que la Generalitat de Catalunya en té plenes competències, el Consell per la República vol manifestar:

  • La defensa política i jurídica del català (occità a l’Aran) com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu és un pilar irrenunciable del nostre país. L’escola catalana ha contribuït decisivament al fet que el català sigui una llengua de cohesió social i nacional.
  • Qualsevol cessió que modifiqui el règim d’immersió lingüística introduint el castellà com a llengua vehicular comportarà el retrocés de l’ús social del català, que és l’objectiu persistent de les sentències espanyoles.
  • Davant d’aquesta situació, el Consell per la República considera que cal assegurar la defensa dels nostres drets polítics i lingüístics amb una estratègia de cobertura legal, administrativa i política de la vehicularitat única del català.
  • Aquesta defensa de la vehicularitat única del català pot tenir una concreció decisiva en les accions encaminades a no acatar la sentència del 25% del català que eventualment puguin emprendre els Centres Educatius, els seus Consells Escolars i els seus docents. El Consell facilitarà el suport jurídic necessari a tots aquells Centres i professionals que optin, des de la seva plena llibertat de consciència, per aquesta via.
  • Constatem, amb més convicció que mai, que l’única manera de protegir i garantir la pervivència de la nostra llengua és assolir la República catalana independent.

    Govern del Consell per la República

MÉS NOTÍCIES

[VÍDEO] L’Assemblea de Representants aprova el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República
[Fotogaleria] Acte de signatura de les Cartes de Compromís
Resum en imatges de la Diada 2022
Comunicat del Consell amb motiu de l’èxit de la manifestació d’aquesta Diada Nacional 2022