Comunicat del Consell de Govern relatiu al confinament pel Covid-19

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Davant la decisió d’aixecament del confinament adoptat pel Govern espanyol, arran de la crisi sanitària de la COVID-19, i les mesures fetes públiques pel Govern català, el Consell de govern del Consell per la República vol expressar el següent:

  1. Constatar l’enorme irresponsabilitat de posar fi al confinament total, sense cap base científica per a fer-ho. 

Denunciem que un govern suposadament d’esquerres, com el govern espanyol, prima l’economia davant de la salut. Als treballadors i empreses del país se’ls fa escollir entre posar en risc la feina, els seus ingressos, o posar en risc la seva salut. 

En aquest sentit, instem al Govern català a ser contundent en la denúncia pública i internacional de la greu irresponsabilitat en la presa de decisions del govern espanyol.

  1. S’està deixant a l’empresari i al treballador desemparat. Els treballadors han de decidir en prioritzar la salut personal i dels familiars de l’entorn a cost d’assumir la falta d’ingressos i el risc d’acomiadament. D’altra banda, l’empresa està forçada a decidir: no iniciar l’activitat, per respectar la salut assumint totalment els costos econòmics que se’n derivin, o bé exposar-se a possibles demandes si algun treballador cau malalt per la COVID-19, en cas que prioritzin negoci per davant de la salut.

Per aquests motius demanem al Govern català que:

1. Insti a un acord entre patronals i sindicats per perllongar el confinament total fins que sigui necessari en base a raonament científic

2. Aquesta exigència d’aturada vingui acompanyada d’una reorientació contundent del pressupost de la Generalitat, a ajuts i compensacions directes al teixit productiu, així com reforçar la renda bàsica, creant un pressupost d’emergència sanitària, econòmica i social.

MÉS NOTÍCIES

Els Consells Locals impulsen mocions contra el #CatalanGate als consistoris del Principat
El Govern del Consell posa en marxa iRe/Pública
El Govern presenta el seu Pla al Ple de l’Assemblea de Representants
Comunicat del Consell en defensa de la llengua catalana, davant de l’ordre d’execució de la sentència del 25 % per part del TSJC