Comunicat del Consell de Govern relatiu al confinament pel Covid-19

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

Davant la decisió d’aixecament del confinament adoptat pel Govern espanyol, arran de la crisi sanitària de la COVID-19, i les mesures fetes públiques pel Govern català, el Consell de govern del Consell per la República vol expressar el següent:

  1. Constatar l’enorme irresponsabilitat de posar fi al confinament total, sense cap base científica per a fer-ho. 

Denunciem que un govern suposadament d’esquerres, com el govern espanyol, prima l’economia davant de la salut. Als treballadors i empreses del país se’ls fa escollir entre posar en risc la feina, els seus ingressos, o posar en risc la seva salut. 

En aquest sentit, instem al Govern català a ser contundent en la denúncia pública i internacional de la greu irresponsabilitat en la presa de decisions del govern espanyol.

  1. S’està deixant a l’empresari i al treballador desemparat. Els treballadors han de decidir en prioritzar la salut personal i dels familiars de l’entorn a cost d’assumir la falta d’ingressos i el risc d’acomiadament. D’altra banda, l’empresa està forçada a decidir: no iniciar l’activitat, per respectar la salut assumint totalment els costos econòmics que se’n derivin, o bé exposar-se a possibles demandes si algun treballador cau malalt per la COVID-19, en cas que prioritzin negoci per davant de la salut.

Per aquests motius demanem al Govern català que:

1. Insti a un acord entre patronals i sindicats per perllongar el confinament total fins que sigui necessari en base a raonament científic

2. Aquesta exigència d’aturada vingui acompanyada d’una reorientació contundent del pressupost de la Generalitat, a ajuts i compensacions directes al teixit productiu, així com reforçar la renda bàsica, creant un pressupost d’emergència sanitària, econòmica i social.

MÉS NOTÍCIES

L’única via realista per salvar la nostra llengua és esdevenir un Estat Independent
L’Assemblea de Representants es constitueix a la Catalunya del Nord
Les eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell marquen un abans i un després en els processos democràtics
Tot el que has de saber per a la campanya electoral