Comunicat del Consell davant la Convocatòria de la Taula de Diàleg entre els governs català i espanyol

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

El Consell per la República treballa, des de la seva creació, per al reconeixement del dret a l’autodeterminació que el poble de Catalunya va exercir el primer d’octubre de 2017 i per a la resolució del conflicte polític entre Espanya i Catalunya. Un conflicte, que ha dut l’anterior Govern de la Generalitat a la presó i a l’exili i que ha comportat una dura repressió per a la societat civil de Catalunya, que ha vist vulnerats els seus drets més fonamentals.

Davant la posada en marxa d’una taula de diàleg entre els governs català i espanyol manifestem les consideracions següents:

1. El Consell per la República va fer públic, el 14 de setembre de 2019, un comunicat on proposava a l’Estat espanyol la creació d’una plataforma de negociació per a la resolució del conflicte sobre la base dels següents punts:

  1. El reconeixement per part de l’Estat del dret a l’autodeterminació, que el poble català va exercir l’1 d’octubre de 2017.
  2. La fi de la repressió i el respecte integral dels drets civils i polítics, tal i com estan reconeguts pel dret internacional.
  3. Una mediació independent de les negociacions.

2. D’acord amb aquesta proposta, celebrem la posada en marxa d’una via dialogada per a la resolució del conflicte polític català, i per això, hem participat en les reunions preparatòries convocades pel Molt Honorable President Quim Torra celebrades entre el Govern de la Generalitat, els diferents grups parlamentaris independentistes i les principals associacions de la societat civil de Catalunya.

3. Agraïm al MHP Quim Torra la invitació a participar de la primera trobada de la taula de diàleg que se celebrarà el proper dimecres 26 de febrer. Tanmateix, constatem que el Govern espanyol no s’ha obert a considerar cap de les tres condicions esmentades en la nostra proposta.

4. Sense igualtat de condicions entre els diferents actors no és possible un diàleg sincer i productiu. Instem, per tant, el Govern espanyol que aturi la repressió i garanteixi els drets civils i polítics a la ciutadania, que estigui obert a abordar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, on rau la naturalesa del conflicte, i que accepti que els possibles acords a què s’arribi siguin internacionalment validats a través de la figura d’un mediador independent.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern