Comunicat del Consell davant la Convocatòria de la Taula de Diàleg entre els governs català i espanyol

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document

El Consell per la República treballa, des de la seva creació, per al reconeixement del dret a l’autodeterminació que el poble de Catalunya va exercir el primer d’octubre de 2017 i per a la resolució del conflicte polític entre Espanya i Catalunya. Un conflicte, que ha dut l’anterior Govern de la Generalitat a la presó i a l’exili i que ha comportat una dura repressió per a la societat civil de Catalunya, que ha vist vulnerats els seus drets més fonamentals.

Davant la posada en marxa d’una taula de diàleg entre els governs català i espanyol manifestem les consideracions següents:

1. El Consell per la República va fer públic, el 14 de setembre de 2019, un comunicat on proposava a l’Estat espanyol la creació d’una plataforma de negociació per a la resolució del conflicte sobre la base dels següents punts:

  1. El reconeixement per part de l’Estat del dret a l’autodeterminació, que el poble català va exercir l’1 d’octubre de 2017.
  2. La fi de la repressió i el respecte integral dels drets civils i polítics, tal i com estan reconeguts pel dret internacional.
  3. Una mediació independent de les negociacions.

2. D’acord amb aquesta proposta, celebrem la posada en marxa d’una via dialogada per a la resolució del conflicte polític català, i per això, hem participat en les reunions preparatòries convocades pel Molt Honorable President Quim Torra celebrades entre el Govern de la Generalitat, els diferents grups parlamentaris independentistes i les principals associacions de la societat civil de Catalunya.

3. Agraïm al MHP Quim Torra la invitació a participar de la primera trobada de la taula de diàleg que se celebrarà el proper dimecres 26 de febrer. Tanmateix, constatem que el Govern espanyol no s’ha obert a considerar cap de les tres condicions esmentades en la nostra proposta.

4. Sense igualtat de condicions entre els diferents actors no és possible un diàleg sincer i productiu. Instem, per tant, el Govern espanyol que aturi la repressió i garanteixi els drets civils i polítics a la ciutadania, que estigui obert a abordar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, on rau la naturalesa del conflicte, i que accepti que els possibles acords a què s’arribi siguin internacionalment validats a través de la figura d’un mediador independent.

MÉS NOTÍCIES

El Consell posa a disposició de la comunitat educativa una defensa jurídica per blindar el català
El Consell condemna la decisió de la justícia britànica d’extradir l’activista Julian Assange
L’única via realista per salvar la nostra llengua és esdevenir un Estat Independent
L’Assemblea de Representants es constitueix a la Catalunya del Nord