29, 30 i 31 d’octubre, eleccions a l’Assemblea de Representants

FES CóRRER LA VEU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

PREPAREM-NOS!

RECUPEREM LA INICIATIVA!

PREPAREM-NOS!

Cal disputar el poder!
Descarrega't el document
El procés electoral es convocarà formalment el 22 d'agost

Avui 9 de juliol, el Consell de Govern, en reunió ordinària, ha aprovat que les eleccions a l’Assemblea de Representants se celebrin el 29, 30 i 31 d’octubre d’enguany fins al dia 3.

Això ha estat possible després que el passat dijous 1 de juliol la segona i darrera Assemblea Fundacional de Representants (AFR) aprovés el reglament electoral i els membres de la Sindicatura Electoral.

Així doncs, tal com marca el reglament electoral, la convocatòria es farà amb els dies d’antelació exactes perquè els comicis coincideixen amb el primer d’octubre d’enguany, és a dir, s’iniciarà el procés el 19 de setembre.

A partir d’aquesta data, hi haurà un termini de 15 dies per presentar les candidatures. Les persones que es vulguin presentar com a membres de l’Assemblea de Representants, així com els votants, hauran de constar correctament inscrites al registre ciutadà del Consell.

Cal recordar que l’Assemblea de Representants esdevindrà el Parlament del Consell per la República i estarà formada per la ciutadania i per càrrecs electes. A partir del 19 de setembre, els candidats tindran 12 dies per fer la seva campanya electoral.

Tota la informació, dates i tràmits sobre el procés electoral s’explicaran amb detall a un acte obert a tothom en línia i per a la premsa amb torn de preguntes. Durant els dies que vénen es concretarà dia i hora i lloc.

MÉS NOTÍCIES

El Consell alerta del risc que l’acord de l’OTAN amb Suècia i Finlàndia impliqui sacrificar els drets humans del poble kurd
El Consell treballarà amb les institucions escoceses a favor de la celebració del referèndum d’autodeterminació d’Escòcia
El Consell per la República insta a aturar la repressió a l’Equador
El Govern del Consell suspèn les dates previstes per la celebració de la consulta dels JJOO d’Hivern